Blog

HomeNewsFonduri Europene Nerambursabile pentru companii in 2020 – Calendarul lansarilor

Fonduri Europene Nerambursabile pentru companii in 2020 – Calendarul lansarilor

Ultimele 2 trimestre ale anului 2020 vor aduce lansarea unui numar mare de programe de finantare in domeniile digitalizarii, IT si cercetare, precum si granturi de relansare a economiei afectata de pandemia COVID-19.

Echipa Omega Consulting a centralizat toate programele de finantare care urmeaza sa se lanseze in perioada urmatoare:

 1. POC 2.2.1. – Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere, apel nr. 3.
 • Buget apel: 50 milioane euro
 • Valoare grant: 1.000.000 euro /proiect, max. 5.000.000 euro/proiect;
 • Solicitanti eligibili: IMM-uri care isi desfasoara activitatea in Romania, centrate pe domeniul TIC, intreprinderi care isi desfasoara activitatea in Romania, in cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC si consortii.
 • Cheltuieli eligibile: Cheltuielile cu personalul, cheltuielile aferente cercetarii, cheltuielile de regie suplimentare si alte costuri de exploatare, inclusiv costurile materialelor consumabile si ale altor produse similare, necesare pentru implementarea proiectului, echipamente IT&C etc.

Mai multe detalii legate de acest program se regasesc aici.

 

 1. Digitaizarea intreprinderilor din domeniile de activitate altele decat TIC.
 • Buget apel: 150 milioane euro.
 • Valoare grant: min. 30.000 de euro/proiect si max 100.000 de euro/proiect;
 • Solicitanti eligibili: IMM-urile din toate domeniile de activitate, altele decat TIC
 • Cheltuieli eligibile: cheltuieli cu achizitia de hardware TIC, realizarea retelei LAN, licente, website, servicii de consultanta etc.

Mai multe detalii legate de acest program se regasesc aici

 

 1. Microgranturi
 • Buget apel: 100 mil euro.
 • Valoare grant: 2.000 euro
 • Solicitanti eligibili: micro-intreprinderi, Persoane fizice autorizate, ONG-urile cu activitate economica din domeniile de activitate eligibile, persoanele fizice autorizate/cabinete medicale individuale din domeniul sanatatii.
 • Cheltuieli eligibile: Cheltuieli privind stocurile de materii prime, materiale, marfuri, datorii curente si restante fata de furnizorii curenti, cheltuieli privind chiria, cheltuieli privind achizitia de servicii si reparatii, cheltuieli privind echipamentele de protectie medicala, cheltuieli privind achizitia de obiecte de inventar, cheltuieli privind achizitia de echipamente, utilaje, tehnologii, dotari independente necesare pentru reluarea activitatii curente pentru reluarea activitatilor economice.

Mai multe detalii legate de acest program se regasesc aici.

 

 1. Granturi pentru capital de lucru
 • Buget apel: 350 mil. euro
 • Valoare grant: 2.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019, cuprinsa intre 5.000 – 13.500 euro si max. 150.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019, cuprinsa intre 13.501 – 1.000.000 euro
 • Solicitanti eligibili: IMM-urile din domeniile de activitate: restaurante, hoteluri, cafenele, servicii din domeniul transporturilor, agentii de turism, edituri/ librarii/ biblioteci, organizari de evenimente a caror activitate curenta a fost afectata de raspandirea virusului COVID-19 sau a caror activitate a fost interzisa prin ordonante militare pe perioada starii de urgenta si/sau pe perioada starii de alerta.
 • Cheltuieli eligibile: stocuri de materii prime, materiale, marfuri, datorii curente si restante fata de furnizorii curenti, chirie, achizitia de servicii necesare activitatii curente, echipamente de protectie medicala, obiecte de inventar, achizitia de echipamente, utilaje, tehnologii, dotari independente necesare activitatii curente in mod direct si sa fie necesare reluarii activitatii curente a beneficiarului finantarii.

Mai multe detalii legate de acest program se regasesc aici.

 

 1. Granturi pentru investitii acordate IMM-urilor
 • Buget apel: 550 mil. euro (15% pentru BI)
 • Valoare grant: 50.000 euro/proiect, max. 200.000 euro/proiect
 • Solicitanti eligibili: IMM-urile din urmatoarele inustrii: industria alimentara, industria auto si servicii specifice auto , constructii, servicii de transport, servicii de ingrijire si intretinere corporala, servicii de reparatii si intretinere, turism, confectii metalice/lemn/mobilier/textile/pielarie, industria farmaceutica,industrii creative, servicii de educatie, servicii de sanatate.
 • Cheltuieli eligibile: realizarea/achizitia constructiilor, achizitia de echipamente inclusiv echip. IT, utilaje, tehnologii, dotari independente, mobilier de birou si mobilier specific, realizarea de depozite de echipapente medicale, medicamente, materiale sanitare destinate interventiei pentru situatii de urgenta etc.

Mai multe detalii legate de acest program se regasesc aici.

 

 

Intra in contact cu consultantii nostrii prin email la office@omega-consulting.ro (scrie-ne numele firmei, descrierea investitiei si datele tale de contact) si afla ce fonduri nerambursabile pot fi disponibile pentru compania ta.