Blog

HomeNewsGranturi de până la 200.000 euro pentru microîntreprinderile din București – Ilfov

Granturi de până la 200.000 euro pentru microîntreprinderile din București – Ilfov

Microîntreprinderile reprezintă coloana vertebrală a economiei locale, având un rol crucial în crearea de locuri de munca și în stimularea inovării (495.488 microîntreprinderi erau înregistrate în România în anul 2023, conform datelor ANAF).

Finanțările nerambursabile constituie o resursă esențială pentru susținerea și dezvoltarea acestor mici afaceri. O dată cu noua perioadă de programare, numeroase programe de finanțare au în centrul lor microîntreprinderile.

Drept urmare, ne vom opri astăzi asupra finanțărilor nerambursabile pentru aceasta categorie de beneficiar, cu focus pe regiunea de dezvoltare București -Ilfov, unde urmează să se lanseze un apel dedicat acestora. Este vorba despre apelul dedicat sprijinului pentru creșterea durabilă și modernizarea tehnologică a microîntreprinderilor, care se află în acest moment în consultare publică, iar conform ultimelor estimări ale Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov se va lansa în toamna acestui an (octombrie 2024).

În cadrul acestui apel vor putea aplica microîntreprinderile care au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au sediul social/punct de lucru în mediul urban din Regiunea București-Ilfov.

Spectrul activităților eligibile este larg, fiind eligibile activități diverse de la fabricarea produselor textile (clasa CAEN 13), fabricarea articolelor de imbracaminte (clasa CAEN 14), la prelucrarea lemnului (clasa CAEN 16), tipărire (clasa CAEN 18), produse farmaceutice (clasa CAEN 21), fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (Clasa CAEN 26), până la repararea, întreținerea și instalarea mașinilor și echipamentelor (clasa CAEN 33), colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor (clasa CAEN 38), activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune (clasa CAEN 59), activități de servicii în tehnologia informației (clasa CAEN 62) ori activități referitoare la sănătatea umană (clasa CAEN 86).

Lista detaliată a codurilor CAEN eligibile poate fi consultată aici coduri CAEN eligibile

Proiectele vor include activități de bază, necesare pentru creșterea durabilă și modernizarea tehnologică a microîntreprinderilor (investiții în active corporale și necorporale) și activități conexe (activități specifice internaționalizării, extinderii piețelor de vânzare, inclusiv activități de marketing generate de participarea solicitantului de finanțare, în calitate de expozant, la nivel național și/sau extern la târguri, expoziții, formare profesională specifică pentru angajații din cadrul microîntreprinderii, cooperare interregională, transfrontalieră și transnațională, proiectare și consultanță pentru elaborarea cererii de finanțare, a planului de afaceri și anexelor acestora, managementul implementării proiectului; ș.a).

Valoarea finanțării nerambursabile acordate pentru un proiect este de minim 25.000 euro și maxim 200.000 euro, reprezentând maximum 90% din valoarea eligibilă a investiției.

O prezentare detaliată a acestui apel poate fi consultată aici Prezentare PRBI

Finanțările nerambursabile reprezintă o oportunitate valoroasă pentru microîntreprinderile din București – Ilfov de a-și dezvolta afacerile, putând depăși barierele financiare, adoptând tehnologii moderne, îmbunătățindu-și infrastructura și investind în dezvoltarea profesională a angajaților.

Nu te costă nimic să afli dacă ești eligibil! Demarează un proiect cu fonduri nerambursabile și dezvoltă-ți afacerea! Pentru a iniția acest proces, contactează-ne  aici!

La OMEGA Consulting suntem specializați în atragerea de finanțari nerambursabile în domeniul industrial, IT&C, resurse umane și CDI, având o vechime de peste 15 ani în piața de consultanță. Deținem expertiză aplicată în accesarea fondurilor europene prin programe precum PNRR, PR, POC/PCIDIF, POCU/PEO, POIM/PDD, POCA, schemelor de ajutor de stat și a fondurilor norvegiene.