Oportunități de Finanțare pentru Companiile Inovatoare Nou-Înființate!
În contextul economic actual, întreprinderile inovatoare nou-înființate pot accesa finanțări nerambursabile care să le impulsioneze dezvoltarea și creșterea competitivității pe piață.
Prin programul PCIDIF 2021-2027, Actiunea 1.1 se acordă sprijin nerambursabil destinat susținerii proiectelor inovative în toate cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României în cadrul Componentei 1, incluzând : NE, SV Oltenia, SE, Sud Muntenia, Centru, NV și Vest. La nivelul regiunii București-Ilfov finanțarea se acordă doar solicianților care se regăsec în următoarele localități: Dărăști-Ilfov, Jilava, 1 Decembrie, Copăceni, Vidra, Berceni, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Cornetu, Bragadiru, Periș, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Nuci, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu, Moara Vlăsiei, Balotești, Corbeanca, Buftea și Chitila, Glina, Cernica, Dobroești și Pantelimon.
Proiectele depuse în cadrul acestui apel beneficiază de o cofinanțare de 100%, ceea ce înseamnă că întreaga valoare eligibilă a proiectului este acoperită prin aceste fonduri nerambursabile.
Valoarea maximă eligibilă care poate fi accesată la nivelul unui proiect depus în cadrul Componentei 1 este de 1,6 milioane EUR. Pentru Componenta 2 – MDR, valoarea maximă eligibilă este de 1,2 milioane EUR.
Solicitanții de finantare în cadrul acestei oportunități trebuie să fie întreprinderi nou-înființate, cu o vechime de maximum 5 ani, care nu au distribuit profituri și nu au preluat activitatea altor întreprinderi, cu excepția anumitor situații clar stipulate în Ghidul Programului. De asemenea, întreprinderile trebuie să fie inovatoare, demonstrând că pot dezvolta produse, servicii sau procese noi sau substanțial îmbunătățite.
Domeniile sprijinite în cadrul acestui apel sunt:
- Bioeconomie (tehnologii pentru economia albastră, ameliorarea semințelor și raselor, tehnologii pentru agricultura ecologică, agroecologie și silvicultură, agricultura 4.0, alimente sigure și durabile pentru o dietă sănătoasă)
- Economie digitală și tehnologii spațiale – tehnologii pentru economia spațială și securitate cibernetică
- Energie și mobilitate (mobilitate verde, tehnologii moderne de generare a energiei cu emisii scăzute sau zero, digitalizare în energie, stocarea energiei)
- Fabricație avansată (tehnologii de fabricație pentru industria aeronautică, digitalizarea și robotizarea fabricației, tehnologii avansate de fabricație)
- Materiale funcționale avansate (optoelectronica, materiale compozite inteligente, materiale reciclabile și tehnologii pentru reciclarea materialelor, materiale pentru aplicații electronice, electrice, fotonice, magnetice și în senzoristică, materiale biocompatibile, materiale pentru energie)
- Mediu și eco-tehnologii (tehnologii pentru gestionarea, monitorizarea și depoluarea mediului, tehnologii pentru economia circulară)
Prin această oportunitate se finanțează diverse activități, incluzând: cercetare industrială, dezvoltare experimentală, inovarea de produs/proces/serviciu (obligatoriu), introducerea în producție a rezultatelor CDI (obligatoriu), informarea și publicitatea legate de proiect (obligatoriu), precum și managementul și auditul proiectului.
O prezentare detaliată a acestei oportunități de finanțare poate fi accesată aici: Intreprinderi infiintate inovatoare
Aceasta finanțare reprezintă o oportunitate strategică pentru întreprinderile nou-înființate de a-și atinge potențialul inovativ și a-și asigura sustenabilitatea pe termen lung.
OMEGA Consulting încurajează companiile eligibile să acceseze aceste fonduri pentru a-și materializa ideile inovative și a contribui la competitivitatea propriei companii.
Nu te costă nimic să afli dacă ești eligibil! Demarează un proiect cu fonduri nerambursabile și dezvoltă-ți afacerea! Pentru a iniția acest proces, contactează-ne aici!