Blog

HomeUncategorized @roSTART-UP Nation 2018 – Antreprenori, pregătiți-vă!

START-UP Nation 2018 – Antreprenori, pregătiți-vă!

Astăzi 16 Februarie 2018, a avut loc întâlnirea dintre Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Dl. Radu Oprea și consultanții implicați în gestionarea proiectelor finanțate în cadrul Programului România Startup Nation.

În contextul în care cea mai mare parte a subiectelor abordate s-a concentrat pe partea administrativ-operațională, în cadrul întâlnirii de astăzi au fost aduse în discuție și importante repere privind lansarea Programului Start-Up Nation pentru anul 2018.

Prezentăm în cele ce urmează principalele subiecte abordate, precum:

  • Grila de evaluare și Procedura de Program nu va suporta mari modificări față de anul 2017;
  • Zona de interes rămâne creșterea calității aplicațiilor depuse în cadrul Programului și simplificarea măsurilor pentru aplicanți privind accesarea ajutorului;
  • Conceptul de inovare va avea o nouă definiție în noua Procedura propusă în acest an;
  • Se intenționează introducerea de plafoane maxime pe fiecare categorie de cheltuieli, similare celor aplicate în cadrul Programului Microindustrializare;
  • Se dorește refacerea Catalogului Mijloacelor Fixe;
  • Tranșele de plată vor fi scoase din Acordurile de Finanțare;
  • Procedurile de evaluare vor fi mult mai transparente și comune pentru toate Oficiile Teritoriale;

Deși Ministerul Economiei a anunțat săptămânile trecute lansarea programului Start-Up Nation începând din Luna Aprilie 2018, în realitate noua sesiune de înscrieri se va deschide abia în Luna Iulie 2018. Această amânare a deschiderii oficiale a Programului are în vedere necesitatea suplimentării bugetului, după rectificarea bugetară.  În prezent bugetul START-UP Nation 2018 acoperă doar 700 mil. Lei.

Aplicanții care s-au înscris în 2017 şi au număr RUE între 9.832 și 10.000, vor fi fi notificați până la 1 Martie dacă mai au șanse la finanțare.

Și în acest an, Programul Start-up Nation va continua să sprijine afacerile debutante din mediul urban și rural, inclusiv Regiunea București-Ilfov.

Mai multe informatii privind eligibilitatea solicitanților, a cheltuielilor și principalele actualizări ale Programului, , vor fi disponibile antreprenorilor în perioada următoare.

Pentru o prezentare a principalelor condiții și a cheltuielilor eligibile în cadrul Programului Start-up Nation în Sesiunea din 2017 click aici.

 

OMEGA Consulting oferă servicii complete pentru dezvoltarea, scrierea, depunerea și implementarea proiectelor finanțate prin acest program.

Vă invităm să ne contactați la adresa – office@omega-consulting.ro  pentru o evaluare prealabilă gratuită a eligibilității proiectului dvs. realizată de consultanții noștri.

Pentru știri si alerte privind finanțări nerambursabile în timp real urmați-ne pe LinkedIn si Facebook

POST A COMMENT

sixteen + six =