Blog

HomeNewsFonduri Europene pentru regiunea Delta Dunarii.

Fonduri Europene pentru regiunea Delta Dunarii.

Un nou program de finantare ce vizeaza regiunea Delta-Dunarii a fost lansat spre consultare publica.

Ghidul solicitantului aferent sub-masurii 6.4. este destinat investitiilor in afaceri nonagricole in mediul rural din Delta Dunarii. Programul reprezinta o varianta optimizata a programului PNDR 6.4 pentru regiunea Delta Dunarii si este finantat prin ITI (Investitii Teritoriale Integrate) pentru aceasta regiune.

Sub-masura 6.4. „Sprijin pentru investiţii în crearea  şi dezvoltarea de activităţi neagricole în teritoriul acoperit de ITI Delta Dunării” este finantata in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Pentru mai multe detalii cu privire la acest program, accesati: http://www.itideltadunarii.com/

Profilul ideal al aplicantului eligibil este:

  • micro-intreprindere
  • intreprindere neagricola mica existenta, activa, care a inregistrat profit operational in ultimii 2 ani, respectiv intreprindere nou-infiintata (start-ups) din spatiul rural in teritoriul ITI Delta Dunarii;
  • orice persoana fizica care poate infiinta o firma in mediul rural din Delta Dunarii.

Intensitatea programului este de pana la 90% (pentru solicitantii care desfasoara activitati de productie, servicii medicale, sanitar‐veterinare si agro‐turism, respectiv fermierii care isi diversifica activitatea agricola prin dezvoltarea unor activitati neagricole).

In cadrul programului se poate obtine un grant maxim de 200.000 EUR pentru cei care doresc o investitie mai complexa, cu plata in transe periodice (maxim 5 transe) pe perioada realizarii investitiei.

Domeniile acoperite sunt diversificate si cuprind:

  • activitati de productie,
  • activitati mestesugaresti,
  • activitati turistice,
  • fabricarea de peleti si brichete din biomasa si furnizarea de servicii (medicale, sociale, consultanta, contabilitate, servicii în tehnologia informației și servicii informatice, etc)

 

Teritoriul  ITI Delta Dunării  este format din 38 de unități administrativ-teritoriale din cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Județul Tulcea și nordul Județului Constanța. Pentru mai multe detalii cu privire la zonele de implementare exacte ale acestui program accesati lista completa.

 

OMEGA Consulting va invita sa consultati Ghidul solicitantului lansat in consultare publica aici. In masura in care aveti orice observatii sau propuneri privind ghidul, va invitam sa le promovam impreuna alaturi de partenerii nostrii.

Pentru mai multe informatii cu privire la fondurile UE si alte fonduri nerambursabile, click aici.

Pentru abonarea la newsletter-ul nostru de finantare, va rugam sa dati click aici.

Pentru stiri si alerte privind finantari nerambursabile in timp real urmati-ne pe LinkedIn, Facebook si Twitter

POST A COMMENT

eighteen + fourteen =