Blog

HomeNewsFonduri Europene de peste 3 mil. EUR pentru companiile inovative

Fonduri Europene de peste 3 mil. EUR pentru companiile inovative

In perioada mai-iunie 2017, va fi lansat programul de finantare “Proiect Tehnologic Inovativ”, care face parte din Acţiunea 1.2.1 „Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institutele de CD și universități, în scopul inovării de procese și de produse în sectoarele economice care prezintă potențial de creștere” din cadrul Axei 1 a Programului Operaţional Competitivitate.

Principalul scop al acestui program este acela de a promova cresterea nivelului de CDI din intreprinderi, de a dezvolta legaturi intre intreprinderi, centre de cercetare si dezvoltare si invatamantul superior si nu in ultimul rand de a sprijini activitatile de cercetare tehnologica si aplicata, liniile-pilot si capacitatile de productie avansate si de prima productie.

Cei interesati trebuie sa se regaseasca pe lista candidatilor eligibili, cum ar fi: intreprinderi mari, mijlocii sau mici din Romania cu activitate de CD, dar pentru care activitatea de CD nu constituie obiectul principal de activitate.

Cu un grant maxim total de 15 mil. Lei (aprox. 3.3 mil. EUR) si o perioada de implementare de maxim 36 de luni, programul sprijina proiecte care se inscriu in Domeniile de Specializare Inteligenta, dintre care amintim: bioeconomie, tehnologia informatiei si a comunicatiilor, energie, mediu si schimbari climatice, eco-nano-tehnologii sau sanatate.

Perioada estimata de depunere, va fi de minim doua luni dupa lansarea Ghidului Final, in limita bugetului, iar din dosarul de finantare nu trebuie sa lipseasca Planul de Afaceri, Cererea de Finantare (My SMIS), precum si documentele administrative si justificative.

 

Pentru a consulta lista domeniilor si subdomeniilor de specializare inteligenta, va rugam sa accesati acest link.

 

Pentru mai multe informatii cu privire la fondurile UE si alte fonduri nerambursabile, click aici.

Pentru abonarea la newsletter-ul nostru de finantare, va rugam sa dati click aici.

Pentru stiri si alerte privind finantari nerambursabile in timp real urmati-ne pe LinkedInFacebook si Twitter

POST A COMMENT

four + sixteen =