Blog

HomeNewsPana la 1 mil. EUR pentru sectorul medical

Pana la 1 mil. EUR pentru sectorul medical

Intr-o perioada in care medicii sunt considerati eroii din prima linie in lupta impotriva noului coronavirus, OMEGA Consulting prezinta clinicilor private cele mai facile modalitati de accesare a fondurilor nerambursabile.

Situatia actuala provocata de noul coronavirus construieste pentru mediul privat medical un context al necesitatii de noi echipamente medicale, echipamente de protectie sau poate chiar extinderea capacitatii saloanelor de terapie intensiva.

IMM-urile din sudul tarii – Sud Muntenia, Sud Est, Sud Vest – care activeaza in industria medicala pot beneficia de ajutoare nerambursabile de pana la 1 mil. euro si contributii proprii de numai 30% din valoarea cheltuielilor eligibile, in cadrul POR 2.2. Cu alte cuvinte, costurile pe care le-ar avea pentru o investitie pe care oricum ar face-o, sunt reduse la jumate prin aceasta linie de finantare. Situatia actuala provocata de noul coronavirus construieste pentru mediul privat medical un context al necesitatii de noi echipamente medicale, echipamente de protectie sau poate chiar extinderea capacitatii saloanelor de terapie intensiva.

Lista domeniilor de activitate eligibile

• Activitati de asistenta medicala generala (8621);
• Activitati de asistenta medicala specializata (8622);
• Alte activitati referitoare la sanatatea umana (8690)
• Activitati de asistenta spitaliceasca (8610).

Cheltuieli eligibile

Printru-un astfel de proiect companiile din industria medicala pot derula urmatoarele activitati de investitie:

• Constructia unei noi unitati de productie (constructie si amenajare clinica noua);
• Extinderea sau modernizarea clinicii actuale;
• Achizitionarea de echipamente, soft-uri de specialitate .

Nota! Contractarea de servicii conexe necesare dezvoltarii proiectului, cum ar fi costul cu consultanta de accesare a fondurilor europene si implementarea proiectului, sunt eligibile.

Programul Operational Regional 2.2 reprezinta una dintre cele mai importante optiuni de finantare nerambursabila pentru IMM-urile din sectorul medical, sector cu o atat de mare nevoie de fonduri in acest moment.

Cu o paleta larga de cheltuieli eligibile – constructii, echipamente medicale, echipamente de protectie, software, servicii dezvoltare proiect si marketing, programul constituie un real suport pentru sprijinirea clinicilor private din Romania.

Pentru mai multe informatii tehnice, poti descarca o prezentare detaliata a programului dand click aici.

Pentru ultimele stiri privind fondurile europene si alte finantari nerambursabile, urmareste-ne pe FacebookLinkedin sau omega-consulting.ro/stiri.

Nu te costa nimic sa afli daca esti eligibil! Demarează un proiect cu fonduri nerambursabile și dezvoltă-ți afacerea! Pentru o initia acest proces, contactează-ne  aici!

La OMEGA Consulting suntem specializati in atragerea de finantari nerambursabile in domeniul industrial, IT&C, resurse umane si CDI, avand o vechime de peste 15 ani in piata de consultanta. Programele in care detinem expertiza aplicata sunt fondurile europene (POR, POC, POCU, POIM si POCA), schemele de ajutor de stat si fondurile norvegiene, cu un portofoliu al investitiilor ce depaseste 150 mil. EURO.

POST A COMMENT

14 + six =