Blog

HomeAntreprenoriatDEZVOLTAREA AFACERILOR ONLINE

DEZVOLTAREA AFACERILOR ONLINE

Odata cu aparitia erei digitale, totul, de la cumparaturile zilnice pana la platile in numerar s-a mutat pe platforme online, capabile sa va serveasca toate nevoile, in aceeasi maniera ca un magazin traditional. Pentru a ramane in ton cu tendintele din zilele noastre, multi antreprenori asteapta cu nerabdare sa-si mute afacerea online. Pentru a avea succes, o afacere de comert electronic are nevoie de un amestec adecvat de ingrediente potrivite.

Pentru a putea muta, dezvolta, sau initia o afacere in mediu online este necesara parcurgerea urmatorilor pasi de baza:

  1. Alegeti unui web site cu design simplu, prietenos;

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa va concentrati este crearea unui site web usor de utilizat. O modalitate de a face site-ul dvs. usor de utilizat este prin crearea de pagini dedicate anumitor subiecte. De exemplu, puteti crea o „pagina de servicii” care sa le permita oamenilor sa afle mai multe despre afacerea dvs.

  1. Creati o modalitate simpla prin care utilizatorii sa va poata contacta;

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind un formular de contact pe web site-ul dvs.

  1. Creati continut;

Creati continut util si relevant pentru a atrage si a construi un public. Acest lucru va permite sa obtineti mai mult trafic tintit de la motoarele de cautare fara a cheltui o avere. Crearea de continut este o modalitate excelenta de a promova brandul fara a fi necesar sa cheltuiti multi bani pe marketing.

  1. Utilizati retelele de socializare;

Platformele de social media au audiente extrem de implicate. Numai Facebook are 1,47 miliarde de utilizatori activi zilnic, adica aproximativ 18% din toti oamenii din lume. Puteti incepe prin crearea profilurilor de social media ale afacerii dvs., urmand mai apoi sa creati un grup Facebook si sau LinkedIn pentru clientii din industria in care activati. Dupa obtinerea traficului pe web site, incearcati sa construiti o lista de e-mailuiri.

  1. Convertiti abandonarea vizitatorilor site-ului in clienti.

Fiecare vizitator care paraseste site-ul dvs. este un potential client pe care il pierdeti. Pentru a va dezvolta afacerea, trebuie sa va concentrati pe transformarea acelor vizitatori in clienti.

 

In noul context social in care aproape toata lumea este blocat acasa, mutarea afacerii in online este cel mai important lucru pe care il pot face antreprenorii.

O strategie de marketing online puternica, bine conceputa si eficienta reprezinta linia subtire dintre succesul si esecul firmelor din mediul online. Pentru ca afacerea dvs. online sa prospere imbunatatiti continu experienta clientului si creati o relatie de durata cu clientii.