Blog

HomeUncategorized @roA fost amanata data de inregistrare a propunerilor de proiecte pentru Actiunea 2.2.1. apel 2

A fost amanata data de inregistrare a propunerilor de proiecte pentru Actiunea 2.2.1. apel 2

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale si Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Competitivitate anunta lansarea apelului 2 de proiecte aferent Actiunii 2.2.1 – Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere.

Va fi finantata crearea de produse cu valoare adaugata in domeniul IT&C si generarea de know-how transferabil catre celelalte sectoare de activitate.

Prevazuta initial a incepe la data de 17.12.2018, inregistrarea propunerilor de proiecte se va realiza on-line, in mod continuu, incepand cu data de 14.01.2019 ora 09:00 si se va incheia in data de 11.03.2019 ora 17:00. Amanarea deschiderii apelului a fost cauzata de o serie de modificari, cele mai importante dintre acestea fiind:

– modificarea Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltarii de produse si servicii TIC inovative create de IMM-uri si a prevederilor din Ghidul Solicitantului, in sensul posibilitatii ca ajutorul de minimis sa poata fi acordat si IMM-urilor partenere in proiect. In forma precedenta, singura entitate care putea primi acest ajutor era liderul de proiect;

– codurile CAEN 70.10 – Activitati privind sediile sociale si 70.22 – Activitati de consultanta in afaceri si management nu mai sunt excluse de la finantare

– la subcapitolul 3.2, Lista documentelor care insotesc cererea de finantare, se adauga documentul balanta contabila, numai pentru intreprinderile infiintate in 2018, care nu au incheiat inca un exercitiu financiar pentru a putea depune un bilant. Aceeasi noua prevedere vizeaza si modificarile de la subcapitolul 4.2.1 – Grila de verificare administrativa si a eligibilitatii.

– dispare obligativitatea ca procedurile de atribuire a contractelor de achizitie sa fie desfasurate exclusiv de catre liderul de parteneriat. Procedurile vor putea fi desfasurate si de parteneri, dar liderul le va monitoriza si se va asigura ca nu va exista divizare in contracte de valoare mai mica pentru produse/servicii/lucrari similare.

Comunicatul privind amanarea programulei se gaseste aici: http://fonduri.mcsi.ro/?q=node/389

O prezentare mai detaliata a Programul Operational Competitivitate poate fi accesata la acest link[:]

POST A COMMENT

fourteen − 11 =